18 Şubat 2010 Perşembe

*etkileyici blog başlığı*


bana tahammül edin dostlar, fantastik bir konuya girmek üzereyim.

bizler neden varız? ...neden "üf" dedin? neden gözlerini devirdin? neden korkuyorsun? tekrar soruyorum: bizler neden varız? daha geniş bir çerçeveden bakasın diye şöyle sorayım: canlılar neden var? "tanrı onları yarattığı için" değil, o nasıl'ın cevabıdır, neden'in değil.

sürekli bir döngü içindeyiz. ye, iç, üre, öl. nihai bir amaç var mı? nihai amacımız olsa bile ne farkeder? tanrı olsak bir şey değişir miydi? bir şeyler yaratırdık, ama neden yaratırdık? biz neden yaratılmıştık peki? gördüklerimizi neden görüyoruz? duyduklarımızı neden duyuyoruz?

sürekli tanrıdan bahsediyorum bu arada, hepinizin makarnasını kaynatacak (şimdi ingilizceden çevirdiğim bir terim) bir şey sorayım: tanrı'nın var olması ona inanmanızı gerektirir mi?

- selam dünyalı
+ merhaba.
- ateistmişsin
+ evet.
- e ben burdayım?
+ biliyorum, o yüzden inanmıyorum ya
- n-nası yani?
+ e abi söylediklerinin hiçbiri doğru çıkmadı, senin izinden gittiğini söyleyenler ise ölüm acı ve üzüntüden başka bir şey getirmedi, niye sana inanayım ki?
- hmm, haklısın. *puf*

neyse, tanrı'ya inanmadığım için (en azından semavi dinlerdekine) yukarıdaki diyalog hiç gerçekleşmedi, yok sayın.

tanrı'nın bizi yaratmış olması, onun simscilik oynamak isteyen egoist bir sadist olması dışında herhangi bir cevap vermediği için, tanrının kendisi var olmadığı gibi, kendi var oluşumuzun nedeni de olamıyor malesef.

eğer evrendeki tek canlı gezegen biz isek, büyük ihtimal bu muhteşem evrenin yaratılışında ortaya çıkan bir hatayız.

eğer yalnız değilsek, uzaydaki diğer canlılardan daha hızlı evrimleştik. çünkü aksi doğru ise şu ana kadar bizi durdurup "abi boka sarmışsınız bi de şöyle deneyin bak daha güzel olacak" demeleri lazımdı.

şu ana kadar bir cevabın bulunamaması, cevabın olmadığı anlamına da gelmez tabii. çıkarabildiğim tek sonuç, sadece var olduğumuz. bir amacımız yok. buradayız, yaşıyoruz. "an"dayız. yukarıda bizi bekleyen bir cennet ya da aşağıda kalorifer dairesi yok. ikisi de burada. ikisi de içimde. o yüzden yaşamaya bakmak lazım. buradayken olabildiğince eğlenmek lazım. çünkü gideceğimiz başka bir yer yok.

1 yorum:

  1. Blog başlıkları, içeriğimizi yıldızlayan mükemmel eklentilerdir.. Etkileyici ve ilgi çekici blog başlıkları olmadan yayınlanan makalelerimizin pek de bir önemi yoktur.. Başlıkların önemini belirten yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.. Teşekkürler..

    http://www.cerezlerim.com/2014/03/gel-de-okuma-baslklarn-okuyucuyu.html

    YanıtlaSil