12 Eylül 2010 Pazar

üçüncü sayfa haberleri


gazetelerde okuması garip bir his yaratan haberlerdir. ölmesine o kadar çok üzülmediğiniz, hatta sevindiğiniz insanların haberleridir, en azından bana göre. böyle de iğrenç bir insanım.

başörtüsü takmış, kadın mı erkek mi belli olmayan teyzelerin ve "bulvar gazetesi en yakışıklı erkek yarışması"ndan fırlamış adamların lekeli vesikalıkları olur. çirkin bir insan olarak bu kişilerin fiziksel görünüşleri ve hayat standartları arasında bir ilişki kurmam ikiyüzlülük olabilir ama bu insanların yaşasaydılar aids'e çare bulacaklarını veya dünya barışını sağlayacaklarını düşünmüyorum.

bu sayfanın en acıklı haberleri de çocuklar öldüğü zaman görülüyor. her zaman çocuğun adının önüne de "minik" ya da "küçük" sıfatını koyarlar. "belediyenin ihmali küçük berke'nin ölümüne neden oldu"... berke'yi sikerler arkadaş. "kör ölür badem gözlü olur" anlayışının en güzel örneklerindendir bu haberler. bir de çocuğun şirin bir fotoğrafını koyarlar ki daha çok duygu sömürüsü yapılsın. şımarık bir velet olmadığı ne malum? "aman tanrım, ne şeker oğlanmış =(( büyüse kesin doktor olurdu, mühendis olurdu =((((" bok olurdu. lisede 3.0 ortalamayı geçemeyen, kızarkadaşına pislik gibi davranan, günde bir kutu jöle bitirip köprü altında abuk danslar yapan apaçilerden biri olmayacağı ne malum?

şu anda milliyet'ten bir habere bakıyorum. kartal'da 3 yaşında bir çocuk, annesinin elinden kurtulup gavûrların swinging inverter ride dediği, izmir'deki lunaparkta kamikaze olarak bilinen araca doğru koşup kafasını çarpmış. makina daha yeni hızlanıyor olacak ki çocuk ölmemiş, beyninde ödem oluşmuş. "annesinin elinden kurtulmuş" bir şey çağrıştırıyor mu? avazı çıktığı kadar çığlık atan, annesinin elini yumruklayan, ağlayan zırlayan şımarık bir cehennem iblisi.

annesi babası lunapark yetkililerini ihmal ile suçlamış. ya. evet. annesinin elinden kaçıp araçlara deli gibi koşabilecek potansiyel gerizekalıların olacağını tahmin etmeleri lazımdı. fotoğraftan göründüğü kadarıyla araç demir parmaklıklar ile korunmuş ve kocaman bir uyarı levhası var. bundan sonrası, starbucks'tan aldığı kahveyi düşürüp yandıktan sonra "üstünde uyarı yoktu, sıcak olacağını bilemezdim" diye dava açan gerzek amerikalılara döner.

çocuğa -belki başına aldığı darbeden dolayı akıllanır umuduyla- geçmiş olsun diyor, ailesine de akıl fikir diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder