8 Ocak 2011 Cumartesi

anlamsız kısa hikaye denemeleri volume 1: çiçek


zamanında yazdığım hikayeleri buraya aktarayım, biraz da burada okunmasın. ufak düzeltmeler mevcut.:

"
pek de uzun olmayan bir zaman önce hollanda'nın den haag şehrindeki bir apartman dairesinde genç bir kız yaşarmış. bu kız günün çoğunu resim çizerek ve apartmanın camından dünyayı gözleyerek geçirirmiş.

bir gün yine camdan dışarı bakarken sokak köşesinde çiçek satan çingenede daha önce hayatında hiç görmediği bir çiçek görmüş. ilk bakışta dikenli gibi gözüken bu çiçek güzelliğini tamamen özgünlüğünden alıyormuş.

devamındaki günlerde aşağı inip çingeneye bu çiçek hakkında soru sormak istemiş, ama pencereden baktığında karşı apartmanda oturan beyefendiyi çingenin yanında konuşurken görmüş. o günün akşamında ise, çiçek beyefendinin evinin penceresinin pervazında belirmiş. böylece kız günler boyunca o çiçeği izleme olanağını bulmuş. göründüğü gibi dikenli de değilmiş bu çiçek.

birkaç ay sonra beyefendi zehirlenerek ölmüş ve evi boşaltılmış. ama o çiçek pencerenin pervazında unutulmuş. kız her gün neden çiçek orda kaldı diye düşünüyormuş. ama daha çok, o eve gidip çiçeği kendi evine almak istiyormuş.

en sonunda kafasına koyup o çiçeği almaya karar vermiş. evden çıkmadan önce son bir kez pencereden bakmak istemiş ki, pervazda çiçeğin yalnız olmadığını görmüş. şaşkınlıktan uzun uzun bakmış bu iki çiçeğe, ve gözünü onlardan hiç ayırmadan tekrar koltuğuna kuruluvermiş.

ertesi gün heyecanla pencereden dışarı baktığında sadece yeni çiçeği görmüş. çiçeğin arkasındaki pencereye iyice bakmış kız, ev beyefendinin öldüğü zamandan beri hiç değişmemiş, bomboş bir halde duruyormuş. ama diğer çiçek nasıl yok olmuş?

işte kız bunu hiçbir zaman bulamamış.

20 eylül 2007 "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder