3 Aralık 2015 Perşembe

uyku sayıklamaları volume 20 - futile

Teey tey, okulda öğrendiklerimi hatırladım yine.

ATÜT nedeniyle artı ürün sahibi olamamış, kendine boş zaman yaratamamış, teokrasinin de etkisiyle hiçbir zaman birey olamamış, özgürlük, eşitlik, kardeşlik kavramlarından nasibini almamış insanlara bu kavramları "getiremezsin". Getirmeye çalışırsan parmağın gösterdiği yere değil parmağa bakarlar. "Gücünü Tanrı'dan aldığını iddia eden adama" tapındıkları gibi "halka özgürlük ve demokrasi getiren adama" tapmaya devam ederler. Anlamadıkları halde operaya gitmeyi "modern olmak" zannederler. İnternet sayesinde dünyayı güncel olarak takip de etseler, en son teknolojiden de haberdar olsalar, en son çıkan Apple ürünleri ve son model arabaları da satın alsalar, bir bok olmazlar.

O yüzden Gezi Parkı eylemlerinin bir anlamı yoktur, vardıysa bile en fazla bir sene sürmüştür, 1 Kasım 2015 itibariyle de açıkça görülüyor ki sindirilmiştir.

"Gökkuşağında birçok renk vardır ve her bir renk diğerinden farklıdır. Her renk tek başına da eşsiz ve özeldir, ama yan yana geldiklerinde en güzel, harika bir manzarayı, yani bir gökkuşağını oluştururlar. Tıpkı gökkuşağındaki renkler gibi insanların her biri de eşsizdir. Dünyanın her yerinden insanlar bir araya geldiğinde, gökkuşağı kadar sevimli bir manzara oluştururlar."

İçinde bunlar yazan "Gökkuşağının Tüm Renkleri" adlı kitabı TÜBİTAK “yerlilik ve kültürel uyum” kriterine uymadığı gerekçesiyle toplattı. Kitap imha edilecek.

Gezi Parkı ruhu nerede? Özgürlük, demokrasi neferi gençlerimiz nerede?

Hiç bir yerde değilsiniz, zaten hiç yoktunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder