9 Şubat 2010 Salı

uyku sayıklamaları volume 1 - part 2



"bir çok yerde tekrarladığım ama ne zaman aklıma glse kanımı donduran bir bilgi var: 100 önce dünyada 1.5 milyar insan vardı. şimdi 6 milyardan fazla. 100 senede 5 milyar insan. SİZ MANYAK MISINIZ?

işte kapitalizm ve eğitimsizliğin başka bir sonucu. dünya bu kadar insanı kaldıramaz. acele toplu katliamlar lazım. bu yüzden de sağlık sektörüne biraz karşıyım. özellikle yaşlı bakımı. bence erdemlerini koruyup bir yaştan sonra doğaya çekilmeleri, öleceklerini kabullenmeleri lazım. yaşlılardan da ziyade, bu dünyada ölmesi gereken en az 5 milyar insan var. bu düşündüklerimin faşizmle alakası yok. aksine dünyanın aşırı (ve gereksiz) hümanizm ve romantizminden kaynaklanıyor. kapitalizme küçük bir açıklamayla geri dönecek olursak: daha çok üretim, daha çok satış, daha çok tüketim, daha çok kâr. dolayısıyla milletin tavşanlar gibi üremesi teşvik ediliyor (bkz. en az üç çocuk). anladın? yani:

START KILLING PEOPLE KILLING PEOPLE!
START KILLING PEOPLE FOR ME NOW!"

...


bunları yazmışım. geçen gün wikipedia'dan da baktım, 1900'de dünya nüfusu 1,650 milyar. şimdi ise 6,8 milyar. acayip korkunç rakamlar.

bu yazıda garip duygularım yine su yüzüne çıkmış. özellikle yaşlılarla ilgili kısım. hele anneannemi teyzemi falan çok sevdiğim düşünülürse.
tıbbın gelişimiyle beraber insanın ömrünü uzatmanın çeşitli yolları çıktı ama bunların çoğu zorlamaya kaçan ve acı veren şeyler. tıpkı 150 yaşında üflesen ölecek bi adamı makinalarla canlı tutmak gibi. sanırım "yaşlılar ölsün!" ile demek istediğim buydu.

bir sonraki uyku sayıklamam daha feci. onu bekleyin derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder