14 Nisan 2010 Çarşamba

belki de daha güzel bir yazı


şimdiii, kafamın içindekileri toparlayabilirsem:

aziz kedi yaklaşık olarak(tl;dr version): "onlar fakir onlara acıyın, onlar zevksizse siz de zaten sevmediğiniz kitapları okuyup, sevmediğiniz filmleri izleyip entelektüel geçinmiyor musunuz" gibisinden bir yazı yazmış. hepsini okumak isteyenler osman'a tıklasın.

bu yazı ise birlikte aziz kedi'nin giderek medyatik bir kıvama geldiğini gördüm.
ertuğrul özkök'leşmiş, okuyucu kitlesini plaza insanları zannetmiş. sen ekşi sözlük'ten (kopup) gelen bir yazarsın, dolayısıyla okuyucu kitlenin çoğu sözlük olunca "fakir demagojisiyle" insanları kandıramıyorsun.

aziz bu yazıyı yazmadan önce gruba bakmıştım, gördüklerimle kendi kendime dalga geçtim, eğlendim. isterdim ki bu sayfayı yapanlar "liverpool ülkü ocakları" ve "uçan spagetti canavarı"nın yaratıcıları olsun ama değiller sanırım. bi de apaçi fotoğrafları altına yorum yapanların dalga geçilen diğer alt kültür grubu üyelerinden pek farkları yok. (bakınız "zuhaaa bu ne yhaaa!" ya da "XD")

ilk önce türkiye'nin
guido'ları diyecektim bu akıma. fakat hemen vazgeçtim, onlar tamamen farklı bir hikaye. zaten guido'lar daha çok "tiki erkek" klasmanına, dolayısıyla zengin grubuna giriyorlar. fakat apaçileri apaçi yapan fakirlikleri değil. benim de fakirlikten ağzım kokuyor ama ben iki günde bi kutu jöle bitirip köprü altında garip danslar yapmıyorum (yazınca bir kez daha şaşkınlık içinde kaldım). "modern kırolar" diyebiliriz, sadece görünüşleri biraz farklı. "batılı" olarak adlandırılamayacak bir görünüş bu. (mesela sözlükte birileri "parası olmayan tiki" demiş, uygun gibi. valla sözlükte daha güzel yazmışlar "aziz kedi" "apaçi" "her gün yeni bir apaçi..." başlıklarını okuyun)

apaçileri savunan büyük bir çoğunluk ise şu anda onların sadece facebook'ta fotoğraflarını gördüğü, yolda ona bizzat sataşan ya da haberde onun ahlaki yapısına ters düşecek bir şey yaptıklarını izlemediği için onları bir "tehlike" olarak görmüyor (buradan da başka bir blog kaydımın
sneak peek'ini yaptım). fakat dediğim gibi, facebook'ta apaçiler hakkında sayfa açıp onlarla dalga geçenlerin diğer dalga geçilesi insanlardan pek farkları yok. türkiye'nin akıllı insanlarını oluşturan %1'lik nüfusun (ki bu da yaklaşık 730 000 kişiye denk geliyor) elinden çıkmadıysa, bu grubu oluşturanlara "who are you to wave your finger" demekten başka bir şey yapmıyorum.

şimdi ise hareketli çalışmasıyla tuul'dan geliyoor, dı pot.

2 yorum:

  1. "Ben sizi bu zavallılıklardan ötürü yargılamıyorum. Çünkü bu çağ, bu sistem, bu hayat böyle şeyleri zorunlu kılıyor. Acıklı yaşamlarımızı böyle merhemlerle ovmadan ağrılara katlanamıyoruz. Çünkü siz, büyük oranda ‘ben’im. " demiş aziz, ertuğrul özkök'ten farklı olarak.

    YanıtlaSil
  2. "ben de sizden biriyim" edebiyatını benimsemiş, başka bir yazısında tam tersini söyler kesin

    YanıtlaSil