17 Mayıs 2010 Pazartesi

kemal the saviour... madırfakırs.


garip bir hava var etrafta. deniz baykal'ın istifa etmesi o kadar da panik yaratmadı, gidiş nedenine şaşırdık sadece. cevplanmamış sorular olabilir, o yüzden ali kırca'yla röportaj yapsın bence. sevenin halinden seven anlar.

şimdi gözler altı oklu krallığın tahtında. çoğu insan kemal kılıçdaroğlu taraftarı. dengir mir mehmet fırat (allahım ne iğrenç bir isim) ve melih gökçek'le yaptığı münazaralar ve belgelerle desteklediği açıklamalar ile birçok kişiden artı puanları topladı. açıkçası benim de chp'nin başına gelmesini istediğim kişi.

fakat benim dikkat çekmek istediğim konu laik depresif kesimin aptalca davranışları. bu tür davranış ve düşünceleri 2002'den beri yapılan seçimlerde de, akp ile ilgili büyük bir olay olduğu zaman da gözledim. bu arkadaşlar "sert ve "masalsı" tepkileri sayesinde dikkat çekiyor ve popülerleşiyorlar, kamuoyunun ve muhalefetin sesi oluyorlar.

aynı şey kemal kılıçdaroğlu'nun chp başkanlığına adaylığı için de geçerli. ekşi sözlük'e bir bakıyorum, yorumlar şöyle: "zamanı gelmişti", "kahinler bunun olacağını öngörmüştü", "yeni bir güneş dönüyor", "bir devrin sonu geldi", "akp korku içinde"... sanki kemal yavaş çekimde destansı bir müzik eşliğinde zırh giyiyor, tayyip karanlık kulesinde acı içinde çığlık atarken şimşekler çakıyor, kemal herkesi öldürüp receple başbaşa kaldığında tayyip yavaşça devasa bir ejdere dönüşecek falan.

ulan siz değil misiniz "adamlar memleketin ağzına sıçıyorlar, çok organizeler, her yerdeler, sabah akşam çalışıyorlar" diyen? amerika'dan yardım almıyorlar mı? pennsylvania'da bir sulugöz oturmuyor mu? kemal kılıçdaroğlu'nun başkan olmasının sonuçlarını seneler önce düşünmediler mi sizce?

onu geçtim, kılıçdaroğlu önderliğinde chp iktidar olursa masal dünyasında gezenlerin inandığının aksine ani radikal değişiklikler olmaz. olursa dinci kesimin tepkisi bir o kadar radikal olur. perde arkasında neler döndüğünü bilemeyiz, kemal bey değişiklik isteyen, enginlere sığmayıp taşan bir insan olabilir ama chp içinden de engellenebilir.
ileriye yönelik bir değişim olması için chp'lilerin şimdiden tavşanlar gibi sevişip üremesi (ki buna izin veremem), devlet daireleri dahil her yerde kadrolaşması gerek. tabi chp anlayışının önce baştan aşağı değişmesi, feodalizm etkilerinden tamamen kurtulması, laik depresiflerden bağımsız modern ve demokratif bir parti olması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder