6 Haziran 2010 Pazar

inci sözlük, 4chan ve izlenimler.

çok ciddi girdim sanırım başlıkla, değilim, seviyorum bu inci piçlerini. farkında olarak ya da olmadan /b/ tadı veriyorlar. lakin yazmak istediğim birkaç şey var. özet geçmeye çalışacağım lan piç.

inci yazarlarının çoğunun sözlük yazarı olduğu kesin. geri kalanın çoğu da liseli piçler (/b/'de bile 93'li piçleri görünce hayalkırıklığına uğramıştım ama insan alışıyor). sevmediğim bir şey ise hemen inci sözlük hakkında "çok samimi buluyorum" "bir sıcaklık var" "halkın gerçek sesi" yazıp ortamı şirinleştirmeye çalışmak. evet inci olabildiğince "yalın", hatta "çiğ" ama bu özgürlük evde kimse yokken bir elini s.kinde tutarak klavye başında yazı yazmak tadında bir özgürlük. beynine tubgirl ya da painseires resimleri indiği zaman görürsün sen samimiyeti, şirinliği.

bu aralar çok raid yapılıyor. ekşi sözlükten canlı olarak takip ediliyor "euheueue buraya saldırmışlar çok komik yıhaa" diye. inci yazarlarının yarısının ekşi'de olmasını gayet güzel gösteriyor bu durum. lakin aynı zamanda hepsinin birer newfag (çömez) olduğunu da.

internetin ilk iki kuralı fight club'dan aşırmadır:

1)/b/ hakkında konuşmayacaksın
2)
/b/ hakkında konuşmayacaksın.

lakin bu kurallar sadece raid'ler için geçerli olmak üzere değiştirildi. dolayısıyla internette bir yeri basacaksanız, her yere salak gibi "sldkfjsldkfjls bakın ne yapçaz" diye koşarak gidemezsin. önemli olan gizli kalmaktır, anonim olmaktır, internette gerilla taktiği yaparken gerçek hayatta (eğer bir gün project chanology gibi birşey olursa) aslanlar gibi protesto etmektir.

trollden ziyade gerizekalı olan bazı ekşi sözlük yazarlarının aksine bildiğimiz ve sevdiğimiz trollük yapıyor inciciler. "hiçbir şey kutsal değildir" düsturunu benimsemişler gibi gözüküyorlar.

ilk izlenimler bu kadar. beğenerek takip ediyoruz. ccc inci siker ccc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder