18 Kasım 2013 Pazartesi

kalabalık.


- merhaba! umarım bu soru fazla kişisel değildir, ama neden çocuk yapmak istemiyorsun?

- bu dünyanın ihtiyacı olmayan bir şey daha varsa, o da daha fazla insan yavrusudur. yüzleştiğimiz boğucu miktardaki ciddi sorunlar, bir ırk olarak kendi geleceğimizi tehdit eden sorunların hepsi, insanların viagra içip tavşanlar gibi sevişmesinden kaynaklanıyor, üstelik kendimizi hayatın doğal döngüsünden tamamıyla ayırdık.

sayımızı etkili derecede azaltacak güçte ne bir yırtıcı hayvan veya hastalık var, ne de kıtlık. hatta, dünyada yaşayan en aç ve en sefil insanlar, doğanın temel yasalarına aykırı olarak en hararetli biçimde sevişen insanlar. yüksek stres ve açlıkla yüzleşen hayvanlar sevişme isteğini yitirirler. ama insanlar değil. o kadar yörüngeden şaştık ki bazen o çılgın "kadim uzaylılar" teorilerinde gerçeklik payı var mı diye düşünüyorum. hakkımızdaki her şey dünyada çıkıntılık yapıyor.

yakında dünyada bizden başka büyük bir memeli hayvana yer kalmayacak, dünyadaki bütün topraklar kirlenecek, ve okyanuslar tüketilecek. eğer nüfus büyüme eğilimini takip ederseniz bu kesin bir şey. büyük bir nüfus çığ etkisiyle daha da büyük hale gelir, ve bunun sonu görünmüyor çünkü insanlar genellikle dar görüşlü, kıt akıllı, bencil yaratıklardır ve içgüdüsel öncelikleri dışında hiçbir şeyi umursamazlar; hayatımız 1000 yılda (evrimsel süreçte bir an kadar) o kadar çok değişti ki "mağara adamı modu"'ndan çıkıp "insan gibi" davranmak için yeteri kadar zamanımız olmadı.

dolayısıyla; huzuruma, yalnızlığıma ve özgürlüğüme, "üremek, insanın yerine getirebileceği en üst düzey sorumluluktur" gibi işe yaramayan, sinir bozucu ve aptal bir fikirden daha fazla değer veriyorum. bir çok tanıdığımın, çocukları yüzünden engellendiğini ve fakat bir mutluluk ilüzyonu içinde olduklarını görüyorum.eğer kendi kendinize verdiğiniz hükümler yeterince güçlüyse, çocuk doğurmak sizi mutlu edebilir, ancak bu benim seçimim olmayacak.

bir de, çok yakında karşılaşacağımız bu "cesur yeni dünya"'ya yeni bir çocuk getirmek istemem. ayrıca, cahil ve bencil ebeveynleri tarafından bu rezalete gereksiz yere getirilmiş bebeklere acıyorum."


kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder