2 Mart 2010 Salı

alter bridge



2008 yazında arkadaşlarımın dilinden düşmeyen blackbird şarkıları sonucunda ben de tıpkı lakabıma (slowpoke) yakışır bir şekilde 2009 yazında alter bridge'i dinlemeye başladım.

creed'in elemanları arasında (özellikle vokal scott stapp ile) olan sorunlar nedeniyle grup dağılıyor ve kalan 3 arkadaş, 2000 yılında gruptan ayrılmış olan basçı brian marshall ve zamanında creed konserlerinde alt grup olarak çıkmış the mayfield four'un yanık sesli vokali myles kennedy'i de alarak 2004'te alter bridge'i kuruyorlar.

ilk albümleri one day remains'in ilk single'ı "open your eyes"'ın klibini hatırlıyorum. şarkıyı oldukça creed'e benzetmiştim ve ne vokali ne de gitarist mark tremonti'nin "abartı solosunu" beğenmiştim. dolayısıyla grubu hemencecik bir kenara atmıştım. tabi bu beğenmeme durumu, south park'ta creed ile "christian rock grubu" şeklinde dalga geçilmesiyle iyice pekişmişti. (oysa creed sadece şarkılarında tinsel ögelerin olduğunu, hıristiyan rock etiketine bağlı olmadıklarını açıklamış.)

fakat, yılların bana öğretmiş olduğu üzere, her şey gibi, müzik zevkinin de bir süreç içinden geçmesi gerekiyormuş. geçen sene blackbird albümünü dinleyip beğendikten sonra, tekrar one day remains'e dönüp "open your eyes"'ı dinelyince, güzel bir şarkı olduğuna karar verdim.

kronolojik olarak devam edecek olursak, hatta siz de alter bridge dinlemeye ilk albümden başlamaya karar verecek olursanız, ilk şarkı "find the real" ile myles kennedy'nin sesine hayran olmazsanız, ikinci ve albümle aynı adı taşıyan şarkıda mark tremonti'nin rifflerine hasta olacaksınız. metalingus, broken wings (kişisel favorim), in loving memory ve the end is here albümdeki diğer favori şarkılar.

ikinci albüm blackbird ise 2007 yılında çıkıyor. myles kennedy'nin bu sefer mike tremonti ile birlikte albümdeki bütün şarkılarda imzası var. hatta, saniyede 85 milyon nota basan sevgili arkadaşımız michael angelo batio ile beraber çalışan mark tremonti bile myles'ın iyi bir gitarist ve söz yazarı olduğunu kabul ediyor. bu albümdeki favoriler ise ties that bind, come to life, coming home, watch over you ve white knuckles. fakat asıl dikkat edilmesi gereken şarkı, albümle aynı adı taşıyan "blackbird". daha girişinde bile buram buram epik kokan bu eser 8 dakika boyunca mükemmel bir müzik vadediyor. son on yılın en iyi şarkıları listesine kolaylıkla girebilecek bir yapıt.

grubun uzun zamandır beklenen live from amsterdam konser dvd'sinin 23 mart'ta çıkması bekleniyor. amazon.com'a özel bir versiyonu şu anda bulunmakta ancak ne konserdeki şarkıların tamamı ne de artı materyaller yok.

şubat 15'te alınan haberlere göre grubun üçüncü albümünün kayıtları başlamış durumda. merkla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder