14 Eylül 2010 Salı

izmir madırfakırs.


ne sağcıdır ne solcu sadece modernisttir. karşısında tipsiz molla karakterli insan görmek istemez. bu yüzden oyunun kime olacağını kestirmek zordur. fakat atatürk ilkelerini pazarlık konusu yapmaz bu bağlamda atatürk ilkelerine en bağlı illerden biri belkide en bağlısı izmirdir. atatürkü sadece siyasi karakter olarak değil kendi gibi keyfine düşkün zevk sahibi modernist biri olarak görür ve sever. akpnin yobaz ve faşizan tavrı yüzünden chpye kaymıştır. çünkü karşısında modernist olarak bir tercih kalmamıştır.

- whitesinek, 2010


izmir'in gerçekten de böyle bir il olduğunu düşünmek istiyorum. bugünki milliyet gazetesine bakıyorum, izmir'de oy kullanmayanların sayısı yaklaşık 580.000 kişi. yani 7 kişiden biri oy kullanmamış. millet yazlıklardan çıkmamış daha.

izmir 2000'li yıllara kadar merkez sağ olarak biliniyor. ilk fethullah gülen okulunun açıldığı, hatta tarikatın doğduğu şehir sayılabilir. 2002 yılında ise cem uzan'ın genç partisine %20 oy çıkarmış bir şehirdir. "ulusalcı" kesim tarafından benimsenmesi tayyib'in "gavur izmir" lafına denk düşer. o yüzden receb bey'i bu çok stratejik bölücü hareketi açısından kutlarım.

sağda solda "izmir insanı keyfine düşkündür" diye powerpointlar hazırlamasını biliyorsunuz. ama bu keyfe düşkünlüğün "sağdan soldan" bağımsız olduğunu anlamanız lazım. evet, modernist ve "rahat" hayat şartları istediğimiz için sol görüşe yatkın olduğumuz doğrudur ama bu insanın doğal bir tercihidir, siyasi değil.

lütfen bu şehri rahat bırakın.

(bunu okuyan bunu da okusun plsltftşk.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder