22 Ocak 2012 Pazar

kısa kısa (yok değil sanki)

  • megan fox, beyaz show'a çıktı. herkes diz kapakları çok çirkinmiş diyor. he he canım. dize değilde hatun otururken iki dizinin arasına bakmaya çalışıyor olmayasın? sanki kur yaptığın hatunun diz kapaklarını farkedince flörtten vazgeçiyorsun. seni mal seni. "kadınlar da kıskanıyor" diyorsanız, merak etmeyin hanımlar, ilk transformers filmindeki kaporta sahnesi dışında ilgimi çekmiyor kendisi. "türk erkeği'nin ilgisini çekiyor ama" diyorsanız, o da türk erkeği işte.

  • katy perry o ingiliz heriften ayrılmış da twitter'ından bile silmiş de... neymiş, "sosyal medya üzerindeki bağlantıların da kesildiği modern ilişkilerin örneği" imiş. ah benim modern olduğunu kanıtlamaya çalışan medya yöneticilerim, sosyal bilimcilerim. hadi sosyal bilimcileri anlarım: her şeyi kategorize edelim de yabancı kalmayalım, anlamadığımız şeyden korkmayalım, ilkelleşmeyelim. peki ya türk medyası? mayolu fotomodele "erotik çekim", öpüşme sahnesine "cesur sahne" diyen gerizekalılarım? mal oğlu mallarım? siz kim modernite kim? nabza göre şerbet verenlerim benim?

  • hâlâ "hepimiz ermeniyiz" sözünü tartışan insanlar devam etmeden şu yazıyı okusunlar lütfen lütfen lütfen. hepimiz ermeniyiz sözüne karşı çıkıp "hepimiz mehmetçiğiz" diyen insanlar, pkk koğuş basıp 80 kişi öldürdüğü zaman "şehit istemiyoruz" diyor, bütün ülke ayağa kalkıyor. ironi, ikiyüzlülük, ornitorenkler? bilmiyorum.

tarihin en eski mesleklerinden biri olan askerlik "yav biz etraftaki genç erkekleri zorla alıkoyalım, 6 ay boyunca bir şey yapmasınlar, ondan sonra serbest bıraktığımızda etrafındakilere bu 6 ay boyunca yaşadıkları aptalca şeyleri birbirlerine anlatsınlar" diye kurulmadı sanırım. askerlik dediğin yasal katillik, savaş dediğin yasal cinayettir, ister haklı tarafta ol ister haksız. savaş işte bu yüzden kötü bir şeydir, insanlığa "özünde iyi" olarak bakıyorsak, "iyi" insanlığın yaptığı bu kötülük yüzünden yaşadığı çelişkidir "savaşın kötülüğü"nde anlatılmak istenen. lakin şu anda bir savaş durumunda değiliz, bazı insanlar aksine inanmak istese de. insanoğlu bir gözü açık uyuması, bir eli sürekli tetikte beklemesi gereken bir varlık değil. lakin bir avuç insanın çıkarı uğruna bütün bir ülke nüfusu kışkırtılıyor, birbirlerine düşürülüyor, dişler bileniyor, insanlar paranoyaklaşıyor, sokakta yürüyenler etraflarındakilere orospu çocuğuymuş gibi bakıyor.

hiçbir şey hakkında bilgi sahibi olmazsan etrafındaki "kurumlara" maddiyat ve maneviyatını kolayca teslim edersin. lakin okuyup araştırsan, o kurumların ne bok olduğunu, kafanda oluşan düşüncelerin sana ait olmadığını anlarsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder